'Spaces for schools and families in Tate Modern, London.'

The Clore Hub provides a much needed new facility for schools and families in Tate Modern, London. IDK led the refurbishment team in close collaboration with the learning teams at Tate Modern. We designed a number of light touch interventions and furniture pieces into an existing suite of rooms to make the spaces more open and inviting to school groups and families. The result is a series of colourful interventions and playful forms on a simple backdrop of newly proportioned spaces. The work focussed on spatial adjustments and enhancements to fit the client’s evolving needs – from the scale of the desk to the scale of the room. The Clore Hub will expand the capacity of the learning teams at Tate to cater for a critical portion of the gallery’s visitors in the coming years.

Lightweight benches can be moved around the room, making the space versatile and responsive to different activities
Spatial adjustments and enhancements cater specifically for the needs of small children, young people and the adults who accompany them in the gallery
Sector: Refurbishment / Education
Location: London
Date: 2018 (Completed )
Collaborators: Cartlidge Levene (graphic design/wayfinding)
Project management: Counterculture LLP
Photography : Ollie Hammick / IDK